Økologisk vaniljepulver

Vanleg vaniljesukker som ein får kjøpt i butikk inneheld ikkje ekte vanilje, snarare vanillin. Eit kunstig framstilt vaniljesukker. Eit betre alternativ er å lage sitt eige vaniljesukker ved å lagre vanleg sukker saman med ei vaniljestang i ei lufttett krukke. Eventuelt kan ein gå til innkjøp av ekte vaniljepulver på helsekostbutikken. Eg brukar vaniljepulveret frå Økosjokolade og er kjempe nøgd. Naturleg, økologisk og bra.

/Inga

2 thoughts on “Økologisk vaniljepulver

  1. Korleis bruker ein dette i forhold til vanleg vaniljesukker? Er det sånn at 1 ts vaniljesukker = 1 ts vaniljepulver?

  2. Hei Solvor!

    Vaniljepulveret er meir konsentrert og ein treng ikkje like mykje. Eg brukar det litt på slump men tenkjer målet er nærare 1 ts vaniljesukker = 0,25 ts vaniljepulver. Det er lurt å smake seg litt fram. Nokre gonger treng ein meir, andre gonger mindre. 🙂

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s