Raudbetbrownies

Me har byrja med ei ny greie. Dei to siste dagane av ein vekeshandel planlegg me ikkje noko middagsmeny. I staden er utfordringa å bruke opp det som er i kjøleskap og frys. Spesielt det som er i kjøleskapet og som er i kategorien frukt og grønt.

Noko av det mest keisame eg veit, er å kaste mat som er blitt dårleg. Det gir dårleg samvit herifrå til månen. Ved å tvinge seg sjølv til å lage mat av det som ligg igjen etter ei veke med kokkelering, får ein betre sirkulasjon i kjøleskapet og ein må tenkje litt kreativt. Det kan by på mange morosame matopplevingar. Tidlegare i veka låg nokre triste grønsaker igjen i kjøleskapet. Blomkål, persillerot, gulrot, squash, lauk og bønner blei til ei varmande haustsuppe og raudbetar vart til brownies. Sistnemnde var første gong eg prøvde ut og det vart ein suksess! Saman med sjokolade vart dei saftige i konsistensen og smaken var heilt topp. Browniesen vart tatt med på kollokvie på torsdag og falt veldig i smak. Oppskrifta fann eg her.

Ingredienser

  • 500 g raudbetar (3-4 medium størrelse)
  • 100 g usalta smør
  • 200 g mørk sjokolade (70% eller meir)
  • 0,5 ts vaniljepulver
  • 200 g sukker*
  • 3 egg
  • 100 g sikta mjøl
  • 25 g kakao

Sett omnen på 180 grader.

Kok opp vatn og ha i skrelte raudbetar i terningar. Kok dei møre. Hell av vatnet og ha i hakka sjokolade og smør. Mos alt med ein stavmiksar. Sjokoladen og smøret smeltar då raudbetane er varme.

Pisk egg og sukker kvitt. Vend inn raudbetblandinga. Sikt og bland inn mjøl, vaniljepulver og kakao.

Smør ei medium, avlang form med smør og vend litt mjøl i forma slik at det klistrer seg til smøret. Hell i røra og steik midt i omnen i 25 minutt. Sikt over litt melis eller lag sjokoladeganache til å ha på toppen.

Nyt!

* I den opprinnelege oppskrifta stod det 250 g sukker. Eg kuttar alltid litt i mengden sukker og browniesen vart meir enn søt nok med berre 200 g. Neste gong kutter eg gjerne enda meir, eller byter ut litt av sukkeret med anna søtning som agavesirup.

   

P.S. Eg er med i Matbloggsentralen si pastautfordring denne veka. Om du tykkjer at pastasausen min fortener ei stemme, gå inn her og gi eit klikk for den heimelage pastasausen.

Ynskjer alle ein fin laurdag!

/ Inga, som ser fram til rakfisklag i kveld!

2 thoughts on “Raudbetbrownies

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s