Laukbilen

Av alle merkelege kjøkenting, har denne rekorden i kjøkenskuffa mi. Det er ein kvitlaukshakkar i form av ein futuristisk bil som ein må køyre fram og tilbake for å hakke lauken. Den vart overrekt av ei lattermild mor i jula i fjor. Ho hadde kome over den under julehandelen og kunne ikkje dy seg. Kvitlauksbilen vart med heim i bagasjen og lagt i skuffen på kjøkenet.

Etter det vart den gløymt…heilt til me skulle ha middagsgjester for nokre veker sidan. Eg hadde skrelt kvitlauken og stod på hovudet i kjøkenskuffa på jakt etter eine delen til kvitlaukspressa. Den var borte vekk og gjestene var rett rundt hjørnet. Gode råd var dyre då det å finhakke kvitlauk for hand kjendes frrrrykteleg tungvindt der og då.

Plutseleg fekk eg auge på laukbilen. Eg putta eit kvitlauksfedd i topploket og byrja å trille den på kjøkenbenken. Det viste seg å vere tungvindt å småkøyre, – her måtte ein ut på langtur. Det var dårleg med benkeplass då benken var fylt til randen med matvarer, knivar og skjerefjøler. Einaste utvegen var å setje seg på huk på golvet og køyre bilen fram og tilbake. Så der sat eg, stressa som eg var, og køyrde ein leikebil proppa med kvitlauk febrilsk fram og tilbake på kjøkengolvet. Det må ha vore litt av eit syn. 😀

Enden på visa var tommel opp for laukbilen, super aïoli, nøgde gjester og ein kokk som gjekk i barndomen.

/Inga

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s