Lun januarsalat med erter, quinoa og ingefær

DSC_0017 6

Januar er ein fin månad å prøve ut nye oppskrifter som er proppfulle av god energi. Då det i tillegg er kulderekordar utanføre døra om dagen, kan ein til dømes prøve ein lun vintersalat som samstundes smakar litt somar. Eg elskar erter, lime og ingefær. Saman vart det heller ingen dum kombo. Når ein i tillegg tilset quinoa, blir salaten meir fiberrik og mettande. Super til lunch eller som siderett til middagen.

 • 1 raudlauk
 • 1 stort kvitaluksfedd evt. 1/2 kinesisk kvitlauk
 • 5 vårlauk
 • 2 ss fersk ingefær
 • 1 ss sesamfrø
 • 2 ss soyasaus (anten med lågt saltinnhald eller søt soyasaus)
 • 1 kopp* ukokt quinoa
 • 2 koppar vatn
 • 1 pose frosne erter
 • lime
 • rapsolje
 • pepar

Skyll quinoagryna og sett dei til sides. Grovhakk lauk og finhakk kvitlauk. Varm rapsolje i ein kjele og surr lauken i to minutt. Ha i vatn, ferskreven ingefær og soyasaus. La det koke opp. Ha i quionagryn og skru ned varmen. La det småkoke i 15 minutt. Etterpå set ein kjelen til sides og lar det trekke i fem minutt til. Visp inn luft i quinoan med ein gaffel før du heller i frosne erter og grovhakka vårlauk. La det trekke i fem minutt til. Rist sesamfrø i ei tørr steikepanne og vend inn i salaten. Server med litt nypressa limesaft og nykverna pepar på toppen.

*  1 kopp = 2,4 dl


DSC_0058 6

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s