Restemat: mjuke vårrullar

DSC_0391Ein fin måte å nytte restemat på er, å lage mjuke vårrullar! Har du rispapir kan du i bunn og grunn pakke inn det meste. Del ingrediensene i strimler med ynskja lengde og fyll vårrullane før du ruller dei saman. Eg nytta i all houdsak rå grønsaker og sylta ingefær i denne versjonen, men her kan ein nytte det meste. Steikt kjøt, fisk, steikt egg, kokte nudler og diverse sausar er godt saman med mykje grønsaker og krydder.

Kok opp vatn og dypp rispapiret i vatnet slik at det blir mjukt. Legg det på eit fuktig kjøkenhandklede slik at det får dryppe av seg. Her må ein passe på at det ligg flatt og ikkje klistrar seg for mykje saman. Legg fyll i ei stripe i midten, brett endane og rull det saman til ein rull. Kremt, her gjer øving meister. Eg er fortsatt i øvingsfasen. 😀

Server saman med sursøt saus eller soyasaus. Nyt!

DSC_0388

2 thoughts on “Restemat: mjuke vårrullar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s