Rask mat

Når blodsukkeret er på botn og middagen ikkje er planlagd, er gode råd dyre. Då har eg ein slagar som aldri slår feil. Ferdige fiskekaker med tilbehør! Godt både for smakslaukane og kroppen. Her er to variantar som er blitt husfavorittar.

20130417-201413.jpgFiskeburgar (2 personar)

 • 2 grove fiskeburgarar*
 • 4 skiver grovt brød
 • salat
 • tomatsalsa

Varm to store fiskekaker i ei steikepanne. Medan dei vert oppvarma skjer du nokre skiver godt brød og lagar ein kjapp tomatsalsa.

Tomatsalsa:

 • 2  tomater
 • 1 raudlauk
 • 2 kvitlauksfedd
 • 1 ts finhakka chili
 • 1-2 tsk olivenolje
 • salt och peppar
 • (en nypa socker)
 • (1/2 ss lime)

Del tomatene i to og skrap ut frø og saft (dette kan du gjerne fryse ned og bruke i ein tomatsaus seinare). Grovhakk tomater, raudlauk og kvitalauksfedd. Bland alle ingrediensene og køyr dei i ein blendar eller med stavmiksar til du har ynskja konsistens. Om du har ferske krydder som basilikum eller koriander er det genialt å putte i blandinga. Det kan vere godt å ha i litt limesaft og eventuelt litt agavesirup/sukker for å runde av smaken.

Server med nokre salatblad og eventuelle andre grønsaker du måtte finne i kjøleskapet. Nyt!

20130417-201646.jpgFiskekaker med søt salat (2 personar)

 • 4 fiskekaker*
 • 1/2 mango
 • 2 handfuller diverse salat
 • 1 gul paprika
 • 1/2 squash
 • 0,5 dl rosiner
 • 0,5 dl valnøtter

Varm fiskekakene i ei steikepanne. Lag ein kjapp salat av grovhakka mango, paprika, squash og salat. Rist valnøttene i ei tørr steikepanne og dryss over saman med ei handfull rosiner. Hell over litt olivenolje og avslutt med salt og pepar. Server salat og fiskekaker saman med godt flatbrød eller knekkebrød.

NB! Når ein kjøper ferdige fiskekaker bør ein finsjekke innhaldet av fisk. Desse med 80% fisk frå Lofoten er blitt ein av favorittane mine.  Elles er det trygt og godt å henvende seg i ferskvarediskane i butikkane.

/Inga

4 thoughts on “Rask mat

 1. Nam! Fiskekaker er noe av det beste jeg vet. Jeg pleier alltid å kjøpe fra «min» fiskebutikk. Der har de også veldig god fiskepudding. Når jeg føler for en litt annerledes fiskekake pleier jeg å lage steinbitkaker fra bloggen sprudlende sunn(men med sei for det passer bedre for min student-lommebok). Den er veldig god og annerledes med maaaaaasse vårløk i:)

 2. Nam! Det høyrtes heilt nydeleg ut! Ideelt sett skulle eg har steikt på fiskekaker sjølv, men med begrensa frysplass (og mangel på tid) drøymer eg enn så lenge om slike matprosjekt. Eg skal sjekke ut den bloggen. Oppskrifta høyrtes heilt nydeleg ut! 🙂

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s