Lemonade med agavesirup

DSC_0007 8

No når me går mot vår og meir uteliv, er det fint med noko godt og flytande som kan kjøle ned strupen.

Eg er veldig glad i alt som er syrleg. Lime, sitron, grapefrukt, kumquats. Det er nydeleg, same om det er i flytande (lemonade! te! vatn!) eller fast form (sorbet! salat! kake!). Det syrlege gir ein real oppkvikkar.

Eg fekk augene opp for ekte amerikansk lemonade då me budde i Heidelberg. Grunna dei mange amerikanarane som budde der, var det mellom anna ein ekte diner, dreve av ei dame frå New York. Der gjekk me titt og ofte for å ete søndagsfrukost, før me så og sei rulla heim att. På denne dineren serverte dei denne lemonaden. Kjølande, syrleg men søt. Den var uforgløymeleg.

På søndag, då me hadde den første fine vårdagen på terrassen og eg tilfeldigvis hadde nokre økologiske sitroner i kjøleskapet, kom lengselen brått etter lemonade og dineren i Heidelberg. Etter litt googling laga eg ein eigen versjon, men med agavesirup i staden for sukker. Om du vil lage med vanleg sukker, finn du ein fin versjon her.

Lemonade med agavesirup

 • 1 kopp* ferskpressa sitronsaft
 • 5-6 koppar kaldt vatn (smak til)
 • 2/3 kopp agavesirup

Bland saman alle ingrediensene i ei kanne eller i ein karaffel. Bland godt med ei skei. Bruk gjerne ei sil og sil blandinga ein gong før du serverer i glas. Dette for å gjere lemonaden klårare og få bort overflødig fruktkjøt. Ha gjerne i isbetar i glasa om du har det.

Nyt vårsola!

/Inga

* 1 kopp = ca. 2,4 dl.

7 thoughts on “Lemonade med agavesirup

 1. Åh, jeg husker det var det beste å drikke når vi var på ferie i USA. Men jeg har aldri laget det selv fordi det skal så mye sukker i. Agavesirup er jo genialt sånn sett. Jeg har bare yaconsirup og honning, men det er jo bare å smake seg frem til en blanding som er god. Syns for resten du har en finfin blogg 🙂

  1. Takk for fin kommentar!! Det var snilt sagt.

   Yaconsirup fungerer nok like godt i denne lemonaden. Gi gjerne tilbakemelding om korleis den fungerte om du prøver det ut!

   Ha ein fin dag. 🙂

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s