Ertesuppe med mynte og parmesankjeks

DSC_0589

Det er mange bra damer der ute på verdsveven. Ei av dei er Susanne Kaluza. Tidlegare feature-journalist i Dagbladet, -no mammabloggar og matpakkebokforfattar.

Med ein mann som er vegetarianar, lagar ho mykje spanande vegetarmat og deler oppskriftene mellom anna på eigen blogg og hjå Fremtiden i våre hender sin kjøttfrie måndag.

Eg testa ut oppskrifta på ertesuppe med mynte. Den var så heidundrande god at eg må dele den vidare!

Kaluza si ertesuppe

  • 1 pakke frosne erter
  • 6 – 7 dl grønsaksbuljong
  • 1 potet
  • 2 stilkar vårlauk
  • 2 handfuller mynte

Del vårlauk og potet i små betar. Steik potetbetane og mesteparten av vårlauken i ei steikepanne på middels varme i nokre minutt. Hell over mesteparten av buljong og la det koke i fem minutt til potetene er møre. Finhakk mynten (men la nokre blad ligge igjen) og hell i kjelen saman med dei frosne ertene. La det koke vidare i eit minutt. Mos med stavmiksar og spe i litt ekstra buljong om du vil tynne ut suppa. Eg likar kremete supper godt og utelet gjerne ekstra sø, men her er smaken som baken!

Server saman med resten av den grovhakka vårlauken og mynteblad på toppen.

NB! Parmesankjeks er supergodt og er fint å servere ved siden av. Skjær skiver med parmesan med ostehøvel og legg på steikebrett dekka med bakepapir. Steik i omnen på 220 grader til osten boblar. Dette tek ca. 2 minutt. La dei ligge og kjølne nokre minutt på brettet etterpå før du legg dei over på rist.

DSC_0569

Eg er ikkje vegetarianar men kunne gjerne tenkje meg å lage meir vegetarmat. Om ei veke går Oslo vegetarfestival 2013 av stabelen på DogA. Der er det mange flotte utstillarar, kurs og inspirasjon å hente. Kvifor ikkje legge neste helgeutflukt dit?

/Inga

2 thoughts on “Ertesuppe med mynte og parmesankjeks

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s