På tide med litt oppfrisking og utveksling av erfaringar

Uten navn

No er eg snart ferdig med femte månaden i shoppestopp-prosjektet. Rapport kjem om nokre dagar, men i mellomtida tenkte eg å dele denne fine saka frå januar i år. Her er gode tips til korleis bli ein meir etisk bevisst shoppar. Media var spekka av slike saker over nyttår, men no har det stilna litt igjen. På tide å friske opp kunnskapen!

Eg har som sagt shoppestopp, men lurar på; korleis går det med dykk andre? Er de blitt meir bevisste med omsyn til etisk shopping? Har de nokre gode råd eller tips til oss andre? -Eller er  det som forbrukar rett og slett utfordrande å opptre som moralpoliti på eiga hand over tid?

Eit av måla mine med dette prosjektet er å bli ein meir etisk bevisst shoppar i 2014. Gode råd, tips og erfaringar (også dei dårlege) jublar eg difor over!

/Inga

4 thoughts on “På tide med litt oppfrisking og utveksling av erfaringar

  1. Vel, jeg har i de siste 3 årene hatt en liten livsstilsendring, og dermed shoppet veeeldig lite tøy fordi det er kjedelig å kjøpe noe som ikke passer om en liten stund. Nå er jeg 17-18kg lettere, og sååååå lei(!) alt tøyet mitt. Dermed har jeg gitt meg selv «lov» til å kjøpe nytt tøy , og jeg må innrømme at det blir mye hm. Jeg vet det er fælt, men det er så lett å bli fristet av prisene når man er student. Men jeg er flink på å kjøpe sko som varer lenge, og jeg er blitt flinkere til å ta vare på tøyet/skoene mine. Når det gjelder mat er jeg en ganske bevisst forbruker, og handler litt økologisk.

  2. Oi, så flink du er! Det høyres ut som om du har all grunn til å unne deg nytt tøy etter å ha vore gjennom ei slik endring. Eg forstår godt at du ender hjå H&M som student. Det var der eg handla då eg sjølv var heiltidsstudent og eg var særs nøgd med dei låge prisane. Samstundes har H&M mellom anna underteikna denne viktige avtalen den siste månaden, noko som gjer at dei beveger seg i rett retning (http://www.aftenposten.no/nyheter/Klesgiganter-har-signert-avtale-som-beskytter-tekstilarbeidere-7200981.html#.UaWEQ79QG-E). Det er bra og gjer det lettare for oss forbrukarar. 🙂

    1. Oh, så bra med avtalen. Det har ikke jeg fått med meg i eksamenslesingen. Jeg prøver også å trøste meg med at selv om jeg kjøper inn en del nytt nå er det for at jeg faktisk trenger det. Innså for eksempel i forrige uke at jeg ikke hadde en eneste jeans som passet… Generelt så handler jeg nok ikke så mye som en del andre gjør, og jeg bruker tøyet i flere år.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s