Somarsalat med vassmelon og koriander

DSC_0100 4

I gårkveld var leiligheten plutseleg tom. Mannen var reist til Haag og mormor var reist til Stovner. Eg tok difor eit djupdykk i kjøleskapet for å lage litt singlekvelds. Der fann eg jommen nokre godsaker som vart første smaken på skikkeleg somar!

Kven skulle trudd at koriander og søt vassmelon kunne vere så godt i lag? Saman med litt asparges, bønner, og godt brød til, vart det eit mettande måltid. Medan eg  sat og gomla salat, kunne eg likevel ikkje la vere å fantasere om andre saker som kunne passe fint i salaten. Fetaost til dømes! Eller kanskje litt Haukeli Chèvre? Salt, kvit geitost smakar himmelsk saman med noko søtt.

Ein fin innbytar for melonen kunne vere søte jordbær. Eller bringebær! Eg gler meg til ein lang somarsesong med mange gode smakar. Men først: salat med vassmelon og koriander. 😀

Ingredienser for to personar (eller ein person som i tillegg får ein skikkeleg bra lunch dagenderpå)

  • 1 hjartesalat
  • 1/2 raudlauk
  • 1 brett aspargestuppar
  • 1 boksa hermetiserte kidneybønner
  • 4 skiver vassmelon
  • fersk koriander
  • ferskpressa sitronsaft
  • olivenolje
  • salt og pepar

Kok opp vatn i ein liten kjele. La aspargestoppane trekke i nokre minutt før du heller dei ut i eit dørslag og skyljer dei godt med iskaldt vatn. Om du er skikkeleg proff, har du klar ei bolle med isvatn som du slenger dei oppi.

Del opp salat, lauk, vassmelon og fordel utover to fat saman med skylte kidneybøner. Grovhakk koriander og del aspargestoppane i to. Legg på toppen av salaten. Avslutt med å dryppe over  litt sitronsaft, god olivenolje og nykverna salt og pepar.

/Inga

DSC_0111 4

4 thoughts on “Somarsalat med vassmelon og koriander

  1. Jeg er veeeeldig skeptisk til vannmelon! Er ikke så glad i det, men resten så godt ut. Og nam, fetaost er det alt for lenge siden jeg har spist. Spiste meg litt lei på det en salatperiode 🙂 Nå frister det igjen.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s