Frosne cappuccionos på pinne

dsc_0022-2

I går ettermiddag konkluderte eg med at somaren endeleg er her. Sola steikte på terrassen, humla suste og peonene kneiste med lodne hovud. Dette fekk meg til å tenkje på kva eg laga forrige somar som burde stå på tapetet i år også. Her er eit comeback!

Av ein eller annan merkeleg grunn, er det kaffi eg har mest lyst på når det er på det varmaste ute. Koffein gir ein oppkvikkar men det funkar dårleg at kaffien er varm. Då er løysinga å lage frosne cappucino på ispinne. Enkelt, like godt men ikkje minst avkjølande!

For å lage fem pinnar, brukar eg dette;

– ca. 3 dl avkjølt espresso
– ca. 3 dl upiska kremfløyte
– litt piska kremfløyte til å ha på toppen
– 1 ts kanel
– 1 ts kakao

Dette er mektige saker og kan godt nyttast som dessert. Om ein vil, kan ein lett byte ut den upiska kremfløyten med mjølk. Bland saman kald espresso, fløyte, kanel og kakao. Hell i avlange glas. Legg ein klatt piska krem på toppen og sett i ein pinne. Sett i fryseboksen og la det stå i 4 timar.

Skyll litt varmt vatn på utsida av glasa for å få isen til å sleppe. Obs! Isen blir ikkje kremete. Konsistensen minnar meir om slik is-snø som ein fekk kjøpt med smak på tivoli og liknande før då ein var born. Det gjer likevel ingenting når issnøen smakar cappucino! Dette trur eg saktens eg skal prøve med ismaskinen óg. Då vil ein også få ein meir iskrem-liknande konsistens.

/Inga

6 thoughts on “Frosne cappuccionos på pinne

  1. Det er så godt med «is» i fryseren når det er sommer og varmt. Jeg lager med juice og heller i saftis-former. Når jeg var liten fikk vi hjemmelaget saftis av mormor når vi var på besøk, og det var alltid så koselig 🙂

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s