Somarkaka

DSC_0172

Somaren er på hell, og eg er tilbake på Austlandet. No ventar eit bryllaup til helga og syttiårsdag helga etter, -SÅ er me klare for å ta fatt på den verkelege kvardagen igjen!

Det er noko med det å få tid til å berre pusle i heimen litt i somarferien også. Nokre maleprosjekt og ryddeprosjekt er allereie i gong. Det vart mykje me måtte utsetje grunna ein hektisk vår på jobb og studier. Med nok kaffi/te, oppbretta ermer og litt sjokolade håpar eg på å få unnagjort mange av punkta på lista, -og eg må sei er gler meg! Det er ingenting som er så fint som å få litt orden i sysakene og starte hausten med nokonlunde blanke ark!

I mellomtida legg eg ut denne kakeoppskrifta som eg må lage minst ein gong kvar somar. Den er frisk, himmelsk god og smakar skikkeleg av somar. I tillegg kombinerer den noko av det beste eg veit, nemleg smaken av sjokolade, frukt og bær!

Denne kaka inneheld både cottage cheese og havregryn. Slik sett er den også litt matnyttig. Kremt. Om ein vil, kan ein gjere somarkaka sukkerfri ved å velje sukkerfri gelé og youghurt. Eg brukte vanleg jordbærgelé men Yoplait sin bringebær- og jordbæryoughurt utan sukker. Det er lurt å bruke same smakane i gelé og youghurt.

Ingredienser

  • 100 g mørk sjokolade (gjerne med 70% kakaoinnhald!)
  • 5 dl havregryn
  • 1 pk gelé
  • 500 g youghurt (1 stor boks eller 4 små)
  • 1 boks cottage cheese

Smelt sjokoladen i vassbad. Rist havregryna i ei tørr panne. Bland saman havregryn og sjokolade. Trykk ned i kakeforma slik at du har ein jamn botn. Sett i kjøleskapet til kjøling slik at botn hardnar.

Kok opp pakken med gelé med halvparten av vatnet som er angitt på pakken. Medan det står til kjøling moser du youghurt og cottage cheese med stavmiksar. Dette for å finmale cottage cheesen. Bland det godt saman. Hell i den avkjølte geléen (behøver ikkje vere kald) medan du blandar godt. Hell blandinga over sjokoladebotn og sett kakeforma på eit fat i kjøleskapet. Då unngår du søl om den ikkje er heilt tett. La kaka kjølne i kjøleskapet i 2-3 timar til den er stivna.

Pynt med bær eller blomar, -så er den somarleg og fin!

DSC_0174   DSC_0176

DSC_0187  DSC_0190

Kort og godt, -ei somarkake som er lettvint å lage og som ein blir rett og slett glad av å ete!

/Inga

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s