Friedrich Hebbel og potetkaker

2013-12-31 03.32.06

Das Publikum beklatscht ein Feuerwerk, aber keinen Sonnenaufgang.- Friedrich Hebbel.

Publikumet applauderer eit fyrverkeri, men ingen soloppgong. Dette sitatet las eg i dag og det var så uendeleg fint og ikkje minst sant. Ein bør bli flinkare til å setje pris på alt det fine som er rett foran nasa på oss og som me ofte tek for gitt.

…som til dømes flatbrød, lefser og potetkaker! Noko meir traust på matbordet skal ein leite lenge etter. Likevel. Eg er kjempe-fan og var så heldig at eg fekk lære å lage dette i året som var. Matminne frå året er deilig lutefisk-kebab, sprøtt flatbrød til risotto og supper og smurte potetkaker som den store slageren blant julekakene. Godt! Eg skal sjå om eg får delt litt bakst her inne etterkvart, då dette er fantastisk mattradisjon i all si enkelheit!

/Inga (tilhengar av vid dikttolking)

2 thoughts on “Friedrich Hebbel og potetkaker

  1. Jeg har bakt potetlefser med Bestemor. Hun skrøt av mine bakeferdigheter, og jeg ble kry og stolt. Til jul kjøpte jeg en «potetkakeutstikker»(sånn fin fra husfliden) og hun ble kry og stolt. Nå gleder jeg meg til neste bakedag, og det gjør Bestemor også. Det blir enten til påske eller til sommeren 😊 syns det er dumt at det ikke er plass til steketakke på studenthybelen…

    1. Så koseleg det høyrtes ut (og så heldig bestemora di er)! Du får ynskje deg ei steiketakke i gåve når du er ferdigstudert! 😉

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s