Økologisk tøy løner seg

DSC_0097Fremtiden i våre hender hadde ei gladsak på trykk i går. Bomullsbønder i India tener like godt dersom dei produserer øko-bomull som når dei produserer GMO-bomull (genmodifiserte organismar). Eg anbefalar å lese saka då den er interessant, -også med omsyn til økologisk jordbruk generelt sett og matproduksjon.

B

Her i heimen er tynne bomullsgenserar bruksplagg med stor B. Etter dette shoppestopp-året var så og sei samtlege holete og nærast gjennomsiktige i stoffet. Øvst på ynskjelista stod difor nokre nye genserar. På måndag fann eg fine genserar i økologisk bomull på Lindex. Fløyelsmjuke og i anten einsfarga eller med striper.

DSC_0087 1    DSC_0088 1

Økologisk tøy finn ein hjå mange kjedebutikkar om dagen og slik er det lett tilgjengeleg. Ren mat har ein flott oversikt over butikkar som fører økologisk tøy her.

/Inga

12 thoughts on “Økologisk tøy løner seg

 1. Så bra med en glad, grønn nyhet! Jeg er også veldig glad i bomullsgensere (særlig stripete, og særlig i økobomull), og pleier å kjøpe mine fra Gudrun Sjödén – de er i fantastisk kvalitet! Jeg har hatt de samme to stripete i flere år nå, og de ser fremdeles kjempefine ut.

  1. Så bra! Har merka meg Gudrun Sjödén tidlegare og må nok prøve ein bomullsgenser frå henne også! Er ikkje like tilgjengeleg her eg bur, -må i tilfelle ein snartur til Oslo. Kanskje finst det på nett?!

 2. Jeg kjøpte t-skjorter i økologisk bomull til min bror til jul. De var fra hm, og var det mykeste jeg noen gang har kjent på. Jeg tenkte det kom til å bli en litt kjedelig gave, men han likte gaven godt. Det er jo ofte sånne ting man ikke «gidder» kjøpe selv, selv om man trenger det. Flott den oversikten til RenMat. Jeg har egentlig ikke fått med meg hvor de har tøy i økologisk bomull bortsett fra på hm.

  1. Enig! Bror min fekk også nokre enkle trøyer til jul i år og han var kjempenøgd! RenMat har fine sider med god informasjon. Abonnerer på bladet deira og det er skikkeleg bra! 😀

 3. Du vet den smileyen med hjerteøyne? Sånn ser jeg ut nå. Elsker at det er så lett å finne klær i økologisk bomull! Kanskje ikke det beste utvalget enda, men likevel, det er en start. Og Gudrun Sjödén som ble nevnt i en kommentar oppe her: oioioi! Gleder meg til jeg blir rik, haha. 😉
  Og Ren Mat er fantastisk! Det har fått meg til å endre syn på en del ting, og jeg har nå bestemt meg for å prøve å kjøpe økologisk kjøtt så langt det lar seg gjøre. Heller bruke litt mer penger på økologisk kjøtt og spise det sjeldnere, enn å glefse i meg kjøttdeig kjøpt i dagligvarebutikken som nesten ikke består av kjøtt i det hele tatt og som er laget av triste kyllinger eller gris som har tilbrakt livet på betonggulv. Litt utenom tema i dette innlegget, menmen. 🙂 Takk for enda et fint innlegg, Inga!

  1. Haha, elska kommentaren din! Engasjement er bra, og særskild om ein kan uttrykke det med fine smileyar! 😀

   RenMat driv god folkeopplysing og eg er så eining med deg når det kjem til dette med kjøt. Diverre er det ikkje så tilgjengeleg enda, men eg spør og grev på den lokale matbutikken min støtt og stadig. Håpet er at dei m.a. skal ta inn meir økologisk kjøt.

   Fortsett engasjementet og takk for fin kommentar!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s