«Grøn» morsmjølkerstatning

DSC_0020 4

Før eg vart mor, hadde eg store, hårete mål om amming og pumping. Fryseboksen skulle bugne av nedfrosen morsmjølk! Slik kunne me alltid ha ekte vare i bakhand.

Så vart ein mor og alt vart ikkje slik ein hadde førestilt seg. I staden for illusjonen om å starte reine meieriet, har eg hatt akkurat nok til poden, men ikkje meir til eit «restelag». Å pumpe for å auke produksjon slik at ein kan fryse ned til til ein sjeldan gong, vart for min del berre stress. Når noko vert meir stress enn glede når ein er nybakt mamma, kan det vere lurt å droppe det. Det er viktig å ta nokre val for å få den kvardagen ein ynskjer, då ein sjeldan kan klare alt ein har førestilt seg på førehand. Bruk heller tida på kos og låge skuldre!

Eg droppa det store, hårete målet og er difor utruleg takknemleg for at det finst fine morsmjølkerstatningar som denne til Hipp! Den er økologisk, Debio-godkjend og laga på ingredienser frå europeisk jordbruk. Smaken ser ut til å vere topp, då flaska går ned på høgkant. Ingen heva augebryn over annleis smak. Eg fann mine på den lokale Kiwien, så den skal vere like tilgjengeleg som vanleg Nan.

Dagens vesle økotips til dei små og for foreldre som vil stresse mindre og kose meir!

/Inga

7 thoughts on “«Grøn» morsmjølkerstatning

  1. Tusen takk for tips!! Jeg er så enig med deg. Min lille pode har nektet å drikke erstatning, men denne godtok han 🙂 Det er ikke så lett å få pumpet seg så dette er med på å gjøre hverdagen enklere. Det er fint for oss mammaer å komme seg litt ut i blant 🙂 Jeg ønsker deg en flott dag!

  2. Hei!
    Jeg liker, og er veldig enig i, holdningen din til amming og fokus i spedbarnsperioden:)
    Jeg kjøpte bare automatisk NAN, uten at jeg helt vet hvorfor, og nå har vi brukt det i all den tid hun har fått flaske. Jeg lurer på om jeg skal kjøpe en liten burk med Hipp for å teste, for alt annet jeg gir er jo stort sett økologisk, og har litt dårlig samvittighet for at melken ikke er det, nå som jeg har sluttet å amme.
    Hva har du forresten lest om Nestle som er negativt? Så du skrev det litt lenger oppi her.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s