REDNINGSBAKST FOR TRØYTTE FORELDRE

DSC_0103Eg og mannen min har gått rundt i ei ammetåke i snart eit år. Då poden ikkje har verdas største sovehjarte, merkast søvnmangelen best i hukommelsestap. -Som fører til at ein mellom anna alltid gløymer igjen saker når ein reiser frå ein stad (hadebra alt barnehageutstyr!) til store saker som; «er det nye huset vårt eit mur- eller trehus?» eller «når var det me eigentleg gifta oss?».

Når ein tillegg gløymer å kjøpe brød på fjerde dagen, er det godt ein har redningsbakst for foreldre med hukommelsestap (eller for alle andre som treng ei lettvint brødoppskrift). Denne oppskrifta er ganske enkelt genial. Den krevjer minimalt med arbeid. Det einaste ein må hugse på, er å ha mjøl, salt og gjær i hus (springvatn har ein forhåpentlegvis alltid) og å røre saman deigen kvelden før. Resultatet er rykande ferske rundstykke morgonen etter, -og det er noko av det mest lukseriøse eg kan tenkje meg i kvardagen!

Rundstykke som steiker er nesten like underhaldande som Drømmehagen.
Rundstykke som steiker er nesten like underhaldande som Drømmehagen.

Dette er i kategorien eltefritt brød, så deigen skal berre rørast saman. I tillegg treng ikkje desse rundstykka etterhevast eller trillast til kuler. Eg brukar å ta ein dæsj deig, kaste den fram og tilbake mellom hendene før eg legg den på steikebrettet. Utsjånaden vert rustikk og fin.

Som vanleg når det kjem til eltefritt brød, har eg henta framgongsmetoden frå Mat på bordet. Ein vanvittig fin blogg eg anbefaler alle å ta ein tur innom.

  • 500 g mjøl*
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 4 dl vatn

* eg nyttar det eg har tilgjengeleg der og då. Pass på at minst halvparten er sikta kveitemjøl for eit godt resultat. Resten vert ofte ein kombinasjon av frø, havregryn og grovare mjølsortar.

  1. Rør saman dei tørre ingrediensene og tilsett vatnet. Rør til vatnet er godt blanda inn, men hugs prinsippet Less is more. Det skal som sagt ikkje eltast.
  2. Sett på eit lok eller legg over eit kjøkenhandklede. La deigen heve i 12-18 timar.
  3. Anten a) fordel jamnstore deigporsjonar i ei muffinsform eller b) ta jamnstore klumpar deig og kast ein og ein mellom hendene før du legg dei på steikebrettet . Eg brukar å lage 12 rundstykke av denne oppskrifta.
  4. Steik på 200 grader i 25-30 minutt.

Ha ein forrykande fin søndag!

/Inga

2 thoughts on “REDNINGSBAKST FOR TRØYTTE FORELDRE

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s