Prosjekt Humlepark

Denne vesle karen kosa seg i eit bedd på bruket forrige helg.
Denne vesle karen kosa seg i eit bed på bruket i dag.

Ein er bekymra for humlebestanden verda over. Me er avhengige av humlene for å trygge matproduksjonen, men dei siste åra har ein registrert stor humledød. Ein mistenker at diverse sprøytemiddel i jordbruket er ein av fleire moglege årsaker. Eg har skreve tidlegare om biedød og kva kvar enkelt kan gjere med dette, -for har du ein hageflekk eller nokre blomsterpotter ute, kan du hjelpe til!

Eg skreiv også for to år sidan om grasrotprosjektet til far av ein ven av oss. Han hadde kort og godt latt vere å klippe deler av plenen på hytta, -med omsyn til humlene på øya. Der kunne dei hente nektar i kjende vekster og kose seg. Då me var der, var det tydeleg populært blant humlene! Etter dette har eg sett fleire og fleire som har lagt plenane til rette for humlene og biene. Seinast for nokre veker siden la Slottsparken ut denne fine oppdateringa på Facebook. Slikt er så bra!

Eplehage med nyslått gras. No skal det få lov til å vekse og vekse.
Eplehage med nyslått gras. No skal det få lov til å vekse og vekse.

Heime på bruket har me ein liten eplehage. Her har me i somar tenkt å la vere å klippe plenen og legge opp til blomstereng. Det kan forhåpentlegvis tiltrekke seg mange glade humler og bier og vere eit lite bidrag til naturen.

Oppdatering på humleparken kjem utover somaren. 

/Inga

3 thoughts on “Prosjekt Humlepark

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s