Ta vare på det du har

2015/07/img_5103.jpg

I desse dagar lanserer Naturvernforbundet eit nytt prosjekt som skal oppmuntre nordmenn til å ta betre vare på dei tinga dei allereie har. Dei ynskjer at me skal bruke skomakar, systove og andre handverkartenester for å reparere øydelagde ting i større grad. Det er rett og slett bra for miljøet!

Det er lettvint å kjøpe nytt når eit klesplagg eller anna blir øydelagd. Eit lågt prisnivå oppmuntrar til bruk og kast. Det er veldig synd, då det skapar mykje avfall. Det meste kan reparerast og shinast opp igjen, og slik får det eit lengre liv. Det er fint og er ein god form for materialisme. -Å vere glad i og ta vare på dei sakene ein allereie har!

2015/07/img_5094.jpg

Eg fekk ein dytt til dette då eg hadde shoppestopp-året mitt. Mellom anna fekk ei gamal dongeribukse nytt liv etter litt service på ei systove og eit par støvlettar nye sålar. Det gav godt samvit og eg har gleda meg litt ekstra over desse tinga etterpå.

Den opprinnelege prisen er ikkje viktig. Ei billeg bukse frå BikBok skapar like mykje avfall som ei bukse frå Tiger. Ein bør difor reparere dei sakene som også i utgangspunktet ikkje kosta så mykje. Ein kan forlenge brukstida lenge med litt ekstra kjærleik!

Mannen min arva ei gamal Longines-klokke av bestefar sin. Den hadde lege i ei skuff i mange år og var sleten og ubrukt. Etter eit lite opphald hjå urmakar med litt omsorg, service og nye reimer, vart den så god som ny og blir brukt daglig. Eg som ikkje har klokke låner den titt og ofte, og den er så fin! Det er kort og godt stas å bruke og ta vare på ei slik fin arv frå nokon du var glad i, og ikkje heile tida kjøpe nytt.

Har de nokre saker de har forlenga levetida til med handverkartenester?

/Inga

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s