Kortreiste ferieperler #2

DSC_0405

Ein treng ikkje reise langt for å få ei rik oppleving i ferien og her er ei anna kortreist perle, -nemleg Åkrafjorden i heimkommunen min. Eg har ikkje tal på kor mange gonger eg har køyrt vegen gjennom Åkrafjorden på veg til farmor. Det var mange nok til at eg vart heilt tunblind. Først då eg hadde somarjobb som guide i fjorden då eg var student (forresten den flottaste somarjobben eg har hatt!), gjekk det opp for meg kva for ei fantastisk perle dette er. Djup fjord, høge fjell, Folgefonna i det fjerne og Langfossen som er kåra til ein av verdens ti flottaste.

DSC_0379

I juni gjekk me tur langs den veglause nordsida av fjorden. Her er ingen veg og berre ein sti frå det eine fråflytta gardstundet til det andre. Trolsk skog, vakre, gamle gardstun og ein spektakulær utsikt gjer dette til ei stor oppleving.

DSC_0401 DSC_0411 DSC_0388 DSC_0384 DSC_0413

Det er lett å bli tunblind når ein veks opp i dette landet, -men tenk så mange slike fine ferieperler me har rett over dørstokken! 

/Inga

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s