Urban farming

DSC_0871

Urban farming har eksplodert dei siste åra. Å dyrke sin eigen mat sjølv om du har liten plass, er rett og slett blitt trendy. Det er imponerande kva folk får til. Eg anbefaler å sjå Britta Riley sin TedTalk om emnet. -Inspirerande som berre det!

Det er ikkje å mykje som skal til for å dyrke sin eigen mat. Har du ein hageflekk, ein balkong eller blomsterkasse kjem du langt. Me er så heldige å få vere drengar på bruket på Rygg i helgar og feriar. Der er det åker, drivhus og eplehage. Likevel var det litt artig å ha nokre kvardagsprosjekt i byn, trass i meir begrensa plass.

Eg skal ærleg innrømme eg tenkte dette fort kunne bli eit lite prosjekt som gjekk litt i gløymeboka. At det skulle bli litt dill, eller at me rett og slett gløymde å nytte oss av det me dyrka.

I staden har det blitt ei veldig morosam greie som me har hatt mykje glede av i vår og somar. Me sådde sukkererter i nokre gamle blomsterkassar og ulike krydder i blomsterpotter. Minstemann har hatt stor glede av å plukke sine eigne sukkererter rett frå greinene og dei som ikkje har blitt ete opp i farta, har hamna i salatar og fiskepakkar. Krydderurtene har me nytta i salatar og pesto.

DSC_0865
Løpstikke (også kalla kjærleiksurt) smakar fantastisk til både fisk og kjøt. I går laga eg løpstikkepesto som eg hadde til omnsbakte poteter og torsk. Heilt himmelsk, -og ekstra stas når det kjem frå eigen hage!
DSC_0870
Søte og knasande sprø sukkererter sådd i blomekassar på terrassen.

Å ete noko du har dyrka sjølv, er kort og godt kvardagsluksus.

Har du dyrka noko heime? Det hadde vore morosamt å høyre om andre sine erfaringar.

/Inga

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s