Ei bittelita feiring av ei bittelita hausting

DSC_1085

Etter å ha frøse ned mesteparten av løpstikken, fekk siste rest bli med inn på kjøkenet og bli omgjort til ein pesto. Har ein hausta, så må ein jo feire! Størrelsen på avlinga, har heldigvis ingenting å sei.

Pesto er noko av det beste eg veit. Ruccolapesto, basilikumpesto, ramslaukpesto, -det er mange favorittar! Dei gjer seg på brødskiva, til ost, salat eller å ganske enkelt vende litt nykokt pasta i den. Enklare og betre blir det ikkje!

DSC_1094

Ingredienser

  • 0,5-1 kopp rapsolje eller olivenolje
  • nokre gode handfuller løpstikkeblad
  • 1 pose pinjekjerner

Rist pinjekjernene i ei tørr steikepanne til dei byrjar å «svette» litt og det luktar nøtteaktig. Ha pinjekjernene, løpstikkeblad og litt og litt olje i ein blender. Køyr blenderen til du har ynskja konsistens. Spe på olja etterkvart ut i frå kor mykje blad du har. Om du ynskjer litt ekstra sting i pestoen, kan du tilsette eit fedd kvitlauk.

Nyt!

/Inga

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s