Å smake på somaren langt utpå vinteren

DSC_1052
Rufsete hagepotter klare for haust

Når frosten stod for døra, var det på tide å klippe ned krydderurtene som framleis stod ute. Dersom ein frys dei ned, kan ein smake på somaren langt utpå vinteren! Det er kort og godt stas å ha slikt i bakhand når ein skal lage suppe eller ein god risotto på ein kald dag.

Her i Haugesund har me hatt persille, basilikum, ananasmynte, graslauk og løpstikke i potter i hagen. Løpstikke er ikkje like kjent for alle, og går også under namnet «kjærleiksurt». Mormor sine grønsakssupper smaka alltid ekstra godt i barndomen, då ho alltid hadde litt løpstikke i suppa. Utanfor kjøkenveggen hennar veks ein stor løpstikkebusk som eg alltid må bort å lukte på når eg er heime. Den både luktar og smakar uforklarleg godt! Om du ikkje har prøvd løpstikke før, er det eit gulltips om du vil så noko ekstra fint til våren!

DSC_1063
Det er godt å ha ein dreng med seg.

/Inga

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s