Årets varmaste bruktfunn

Til jul i fjor fekk eg pengar til ny vinterjakke, men sidan eg har fått litt varige mên etter shoppestoppåret mitt i 2013, har det tatt nesten eit år å kjøpe julegåva.  Eg er rett og slett blitt litt kravstor. Gleda vart difor enorm då eg endeleg fekk kjøpt meg jakke i forrige veke, -og kunne krysse av heile tre punkt på lista eg skreiv i ly av shoppestopp-året!

Nemleg at eg framover skulle:

– handle oftare brukt.

– støtte opp under produsentar som produserer klede på etisk vis.

– støtte opp om norske designarar og produsentar.

DSC_1068
Motebloggarane må ha tolmodige fotografar! Det har ikkje eg. Dette var det einaste biletet eg fann kor jakka var med. 😀

Jakka er frå norske Fleischer Couture som vart starta av Thea Eline Sundhell og Maja Mejlænder Fleischer. Norsk entrepenørskap er topp og når det i tillegg er damer, er det enda meir gøy!

Damene er opptekne av etisk produksjon og materialbruk. Jakkene inneheld difor berre sertifisert, dyrevenleg dun som anten er resirkulert, eller som kjem frå daude fuglar som allereie er nytta i matproduksjon. Pelsen dei nyttar på enkelte jakkemodellar, er økologisk, som betyr at den kjem frå dyr som har døyd av naturlege årsakar. I tillegg fører dei jamnlege kontrollar av tilhøva ved fabrikkane, for å sikre gode arbeidsvilkår for arbeidarane. Med desse jakkene held ein seg difor varm med godt samvit.

Eg hadde fulgt med på Finn.no lenge, men ingen jakker i min størrelse dukka opp. Eg hadde difor tenkt å investere i ei ny, då rett jakke i rett størrelse brått vart lagt ut for sal her i Haugesund! Pent brukt og til halvparten av nypris. Det var ein skikkeleg høgdare og eit av årets beste bruktkjøp! No er eg klar for lange trilleturar i vintervêr, sandkassehenging og etterkvart tidlege morgonturar til jobben. Det blir fint!

/Inga aka. lukkeleg frostpinne

P.S. Ein kan hevde at at sidan eg kjøpte jakka brukt, gagna det ikkje produsenten direkte. Difor tykte eg det var viktig å spre det gode ord om merket, då eg tykkjer det er særs bra at dei held ein høg etisk standard, fokuserer på gode arbeidsvilkår og dyrevelferd. Slike gründerar fortener ekstra blest. 

One thought on “Årets varmaste bruktfunn

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s