Gresskarsnacks

DSC_1373
Reinsa og tørka gresskarkjerner etter nokre dagar på kjøkenbenken.

Det vart ikkje berre eit gresskar i oktober. Me måtte ha fleire i hus, -både for kokkeleringa sin del og for Halloween! Eg som har vore ein Halloween-skeptikar i fleire år, tok meg sjølv i å syns at det var rett koseleg! Med ein bråte blide og sprudlande ungar utkledd som spøkelse, superheltar og prinsesser på døra og eit nabolag opplyst av gresskarlamper og andre dekorasjonar, vart det ein skikkeleg stemningsfull kveld. Ikkje dumt med ei lita feiring i ei elles lang og mørk årstid blotta for dei store hendingane. Halloween får hermed  tommel opp!

Eg har denne gongen laga supper og bakt pai på gresskarkjøtet. Suppa finn de her. -Men kva med gresskarkjernene? Eg tenkte først å tørke dei au naturel og bruke dei bakst og müsli. I siste liten droppa eg det og gjekk for snacksversjonen. Tørka i omnen og med mykje godt krydder, var det heilt himmelsk!

DSC_1375

Rista gresskarkjerner

  • ynskja mengde gresskarkjerner.*
  • 1-2 ss rapsolje
  • salt, pepar og anna krydder**

Skyll gresskarkjernene godt og reins dei for gresskarkjøt. La dei lufttørke nokre netter på eit steikebrett i romtemperatur.

Sett steikeomnen på 125 grader. Ha dei tørre gresskarkjernene i ein liten plastpose, tilsett rapsolje og ynskja krydder. Blås opp posen og rist den godt slik at gresskarkjernene blir jamnt dekka med olje og krydder.

Fordel gresskarkjernene utover eit steikebrett og steik i omnen i 1,5 time. Rør i blandinga kvart 15 minutt slik at kjernene vert jamnt steikte. Fylg med på  steiketida slik at kjernene ikkje brenner seg.

*porsjonen som er avbilda er frå eit stort gresskar.
** eg nytta salt, pepar, cayennepepar og spisskumin.

DSC_1377

Nyt dei saman med noko godt i glaset eller som topping i ein god salat. Denne porsjonen forsvann raskt, så lag gjerne mykje når du først er i gong!

Denne sesongen sådde me ikkje gresskar og eg angrar! Gresskar pleier alltid å bli vellukka, så no er det notert til våren. Gresskarfrø skal i jorda, -så kan me verkeleg gle oss til mengder gresskarsuppe og nye Halloween-feiringar!

/Inga

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s