Winter is coming…

DSC_1417

…men eg vil vere hakket betre skodd enn John Snow! Eg har vore så heldig å bli trekt ut til å delta i Sykkelbyen Haugesund-Karmøy sitt piggdekkprosjekt. Eg og ni andre har fått utdelt eit par gratis piggdekk mot at me deler erfaringane våre med piggdekk og vintersykling i sosiale medie.

Dette var veldig morosamt då me har hatt som mål å nytte beina og sykkelen langt meir etter at me flytta til Haugesund. No kan me strekke sykkelsesongen enda lenger.

For vår del blir dette eit familieprosjekt då eg er heime i mammapermisjon fram til våren. Mannen kjem til å bruke sykkelen til jobb og barnehage og eg kjem til å nytte sykkelen til andre turar og trening. Eg rapporterer på vegne av oss begge.

DSC_1413
Nøgd vintersyklist med nye piggdekk og Kjetil hjå Spinn.

Ein får kjøpt piggdekk til terreng- og hybridsyklar. Me hadde ein racersykkel og ein terrengsykkel heime. Me hadde tenkt å selje terrengsykkelen no i haust, men då det ikkje er piggdekk til racersykkel, valde me å behalde begge syklane og bruke terrengsykkelen i vinter. Den vart levert til Spinn Sykkelshop Haugesund i føremiddag, og etter nokre timar hadde den fått vinterskoa på.

Før eg gjekk ut døra fekk eg med meg nokre gode tips på vegen frå hyggelege Anders og Kjetil som jobbar der:

  • ver varsam dei første dagane du nyttar piggdekka. Prøv å unngå brå bremsing etc., då piggane treng litt tid til å sette seg.
  • piggdekka sit godt på dei fleste underlag, -men ver varsam når du syklar i undergongar med t.d. støypt underlag. Der kan det vere glatt med piggar.
  • å sykle med piggdekk er litt tyngre enn med vanlege dekk, -men det blir ein fort vand til.

DSC_1415

Eg kjem til å skrive med jamne mellomrom om korleis det går med piggdekka og vintersykling. På førehand kan eg melde om at dette vert ein amatørsyklist si dagbok. Eg har liten peiling på syklar, piggdekk og anna sykkelutstyr. Eg sat som eit spørsmålsteikn då eg vart spurt om tommane på sykkeldekka og eg lærte for kort tid sidan kva hybridsykkel er… Men. Eg er innmari glad i å sykle og har veldig lyst til å bli ein friskus av ein vintersyklist! Stemningsrapportar, erfaringar og nyvunnen kunnskap vil bli delt her utover vinteren, -og eg håpar du har lyst til å fylgje med på prosjektet.

…Og så lurar gjerne fleire på om det er vits med piggdekk i Haugesund? Vel, svaret er at vestlandsvintrane er ganske så uforutsigbare. I fjor var det nesten ikkje antydning til snø og is i Haugesund, -medan året før var det klink-is over lengre tid. Med piggdekk er ein uansett skodd for eitkvart føre, -og eg gler meg til å teste dei ut!

/Er det nokon som har erfaringar med vintersykling med eller utan piggdekk? Legg gjerne igjen ei melding i kommentarfeltet!

/Inga

P.S. Eg kjem til å skrive om prosjektet hovudsakleg her på Notisboka, men vil også poste glimt på Instagram. Fylg gjerne Notisboka på Facebook om du ynskjer å få opp nye innlegg i feeden.

2 thoughts on “Winter is coming…

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s