Bærekraftig juletre

DSC_0313

Me har aldri hatt eit eige juletre før, då me ofte har vore bortreist i jula. Denne jula skulle me ikkje så langt og me kunne endeleg dra på med ekte julestemning i heimen!

Ein laurdag i desember bar det til skogs for å finne juletre hjå foreldra mine. Eg var heime med vesla, men dei utsendte fekk kjenne på julestemninga då det var komt eit melisdryss nedetter liane. Me har aldri hogd juletre i eigen skog før, men dette var så koseleg at dette må me gjenta til neste år også. Ein ny tradisjon er komen for å bli!

DSC_0311

Juletreet vart pynta av toåringen (med litt hjelp) og endte opp med eit samansurium av gamalt, nytt og barnehageprodusert. Då me ikkje hadde stjerne, vart Brannmann Sam surra fast i toppen av treet. Det var det finaste toåringen kunne finne. Resultatet vart litt kaotisk, men veldig veldig koseleg. Akkurat slik me likar å ha det.

-Og viktigast av alt; juletreet vart ganske så miljøvenleg! Kortreist, økologisk og hogd ned av etisk arbeidskraft (les: ein far på dugnad). Betre kan det ikkje bli.

IMG_5398
Ute på førjulstokt

Det er omdiskutert kva som er mest miljøvenleg av ekte juletre og plastjuletre. Det er fordeler og ulemper med begge deler. Likevel er dei ekte juletrea pittelitt meir miljøvenlege enn plast, ifylgje Framtiden i våre hender. Det kan du lese meir om her

/Inga

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s