Kjøper du varer utgått på dato?

DSC_0644

I går då eg var og handla, kom eg over denne fine lappen på ein boks youghurt. Så fint at dei understreker at varen er like god, -for det er den som oftast!

Me nordmenn er blant dei i Europa som brukar minst av inntekta vår på mat. Samstundes er me på toppen når det kjem til kasting av mat. Me og matbutikkane kastar heile 25% av maten som vert produsert. Tidsklemme, låge matvareprisar og mindre kunnskap om mat og haldbarheit er nok nokre av grunnane.

DSC_0647
Youghurten går ut i dag, men smakar like nydeleg.

Det meste held lengre enn ein trur, og så lenge ein brukar sansane sine er ein på god veg. Kva mat ein ikkje treng sjekke datostemplinga på, kan ein lese meir om i denne artikkelen her.

Eg tykkjer det likevel til tider er vanskeleg å kjøpe varer som er utgått på dato, -då dei ofte er vanskelege å få auge på. Dei er som oftast merka der dei står til vanleg og slik druknar dei fort i dei andre varene rundt. Kva om butikkane hadde hatt eit eige hjørne i lokala til nettopp desse varene! Då hadde det vore langt enklare å få auge på dei og fleire hadde forhåpentlegvis kjøpt varene. Matvarer til reduserte prisar, mindre kasting av mat for butikkane og eit godt miljøtiltak som gir godkjensle for både butikkeigarane og kundane. Det hadde vore bra det!

Kjøper du mat utgått på dato?

/Inga

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s