Verdas beste knekkebrød

Eg har prøvd mange knekkebrødoppskrifter dei siste åra, men no har eg funne ei som er god som gull! Den er henta frå Berit Nordstrand si kokebok Mat med mer.

DSC_0948
Knekkebrødchips

Eg har oppskrifta som utgangspunkt og nyttar det eg har i skuffer og skap til ei kvar tid. Hovudregelen er 7 dl med sammalt mjøl, gryn, flak eller kli og 5-6 dl med nøtter og frø i tillegg til 1 ts salt og 7 dl vatn. Dette er nok til to steikeplater, så eg pleier å doble oppskrifta når eg bakar. Knekkebrøda forsvinn fort!

Eit lite tips er å ikkje berre nytte oppskrifta til knekkebrød, men også lage små ruter som ein kan bruke til dip! Det er nydeleg godt med miniknekkebrød med litt aïoli, raud pesto eller anna på.

DSC_0911

Ingredienser til to steikebrett:

  • 3,5 dl lettkokte havregryn
  • 3,5 dl fint sammalt rugmjøl
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 dl valnøtter
  • 1 ts salt
  • 7 dl vatn

Køyr frøa i ein foodprocessor eller blender, slik at du knuser dei litt. Finhakk valnøttene. Bland alle dei tørre ingrediensene, før du blandar inn vatn.

La røra svelle i 20 minutt.

Fordel røra over to steikebrett dekka med bakepapir. Smør røra tynt utover (2-3 mm tjukt) med ein slikkepott. Eit lite triks er å dyppe slikkepotten i vatn med jamne mellomrom. Då klistrar ikkje røra seg fast.

Sett begge bretta inni steikeovnen med litt avstand og steik på 175 grader varmluft i 30 minutt. Pass på dei siste minutta at dei ikkje brenn seg i kantane, -det er fort gjort.

Ta ut begge bretta og skru ned temperaturen til 100 grader varmluft. No er dei halvsteikte og du kan dele dei inn i passande ruter med ein kniv eller eit pizzahjul.

Legg knekkebrøda på det eine brettet utover ei rist, og tørk dei i ovnen på 100 grader varmluft i 60 minutt*. Gjenta med det andre brettet etterpå. Om du har to rister, kan du tørke begge porsjonane samstundes.

*I den opprinnelege oppskrifta står det at ein skal ha ovnsdøra på gløtt, men mi erfaring er at ein like godt kan ha den igjen. Knekkebrøda blir knakande sprø og fine. Dette kan sjølvsagt variere frå ovn til ovn, så det beste er å følge litt med første gongen du nyttar oppskrifta.

DSC_0917 DSC_0920DSC_0932 DSC_0938 DSC_0944 DSC_0950

Juhu! Me nådde 100 fylgjarar på Facebook i går! Det var veldig artig. Eg kjem til å markere det på eit vis. Følg med!

4 thoughts on “Verdas beste knekkebrød

  1. Den oppskriften har jeg landet på også! Nydelige knekkebrød jeg må ha i skuffen til enhver tid 🙂

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s