Jytte sin avokadokrem

DSC_1133

Eg har nemnt avokadokremen tidlegare, men når noko er frykteleg godt, -kan det ikkje nemnast for ofte!

Avokadokremen var ein av vertsmora mi sine spesialitetar i Hamburg. Ho brukte modne avokoadoar og kvit geitost som ho moste saman med ein gaffel i ei skål. Kremen vart servert på nybakt brød saman med eit dryss rosépepar. Enkelt, rustikt og heilt nydeleg.

Avokadokremen tok eg med meg i bagasjen heim  og eg lagar den med jamne mellomrom. Eg nyttar den som dip eller rett og slett som pålegg på brødskiva eller knekkebrødet. Det smakar litt som ein «rund» guacamole. Då avokadoen oksiderer lett, bør avokadokremen lagast rett før servering. Om den likevel må stå pittelitt, kan ein klemme over sitronsaft. Då held den på grønfargen litt til. Ein kan gjerne ha litt sitronsaft i sjølve kremen også om ein likar litt frisk smak.

Ingrediensane er alltid litt omtrentlege. Det beste er å smake seg til. I dag hadde eg berre ein liten avokado, så då nytta eg tre ss med Snøfrisk, men elles vert den omtrent slik:

  • 2 modne avokadoar
  • 1/2 boks Snøfrisk/Philadelphia
  • rosépepar
  • (litt lime- eller sitronsaft)

Mos det med ein gaffel, med stavmiksar eller i ein kjøkenmaskin. Eg pleier å bruke kjøkenmaskin, men stoppar alltid før den er heilt kremete. Det er godt med litt tyggemotstand.

DSC_1120DSC_1135 DSC_1139

I Haugesund skin endeleg sola og eg skal byrje å pakke til ein himmelsprett-tur til bruket. Eg gler meg noko voldsomt til å ta på kloggene og rusle rundt i hagen for å sjå kva som spirer og gror. Det er lukka for meg! 

Psst! I løpet av dei neste dagane kjem ei veldig fin utlotting på bloggen. Følg med!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s