Pedalen sykkelverkstad

DSC_1111 2

Det er mange kvardagsheltar rundtom som kan forlenga levetida på det me har, men det er ikkje alle som veit om dei. Då må me spre det gode ord! Eg tenkte difor å dele nokre favorittar her i Haugesund!

Først ut er Pedalen sykkelverksted. Dette er ei fantastisk fin bedrift som kombinerer gjenbruk, butikk og sosialt entrepenørskap under eitt og same tak. Butikken ligg sentralt i Haugesund, rett nedanføre høgskulen. Her er eg støtt og stadig innom for å beundre dei fine syklane.

DSC_1101 2

Pedalen er dreven av Kirkens bymisjon og er eit tiltak for unge arbeidslause som har falt ut av skule og utdanning. Her tilbyr dei arbeidstrening og opplæring, med mål om at dei unge skal komme tilbake på skulebenken eller ut i ordinært arbeid.

DSC_1108 2
Hyggelege Monika Nerheim og Greg Sørby som leier Pedalen. Flinke folk!

Her kan ein få shina opp eigne syklar, donere brukte syklar til gjenbruk eller kjøpe brukte syklar som Pedalen har fiksa opp. I tillegg finn ein nye syklar som dei utruleg flotte Pilen-syklane og el-sykkelmerket North som kjem frå sjølvaste Karmøy! Kortreiste el-syklar. Betre kan det ikkje bli!

DSC_1105 2

DSC_1102 2 DSC_1100

DSC_1097 2
Eg har donert to gamle syklar til Pedalen. Der vert dei anten fiksa opp og selt vidare, eller brukt som delesyklar. Takk for alt Kynasten!

Pedalen sykkelverkstad finn ein ikkje berre i Haugesund, men også i mange andre byar rundtom i landet. Eit flott tiltak med skikkeleg Kinder egg-effekt! Denne staden anbefaler eg verkeleg å ta turen innom!

One thought on “Pedalen sykkelverkstad

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s