Grøne julegåver i år?

15310408_10153858407112315_1011794912_n

Mange nordmenn har dei siste åra fått ei geit til jul eller reint vatn. Ikkje nødvendigvis i bokstaveleg forstand (sjølv om det kan hende det er nokre av dei også!), men som ei veldedig gåve i deira namn. Etiske gåver har blitt eit veletablert konsept, -og fint er det!

I år håpar eg at grøne julegåver kan bli ein trend, og den vil eg gjerne bidra til. Eg har blitt kontakta av Innsamlingskontrollen og spurt om eg vil vere med i deira julekampanje. Dette inneber at eg skal velje ein organisasjon på deira liste, som eg kan oppfordre folk til å støtte. Vilkåret er at eg vel ein organisasjon som eg verkeleg kan tenkje meg å støtte sjølv, og som har saker som eg brenn for. Det vil eg veldig gjerne.

15310523_10153858308012315_551608146_n-png

Innsamlingkontrollen bidrar til at det vert enklare å få oversikt over seriøse organisasjonar og innsamlingsaksjonar. Organisasjonane søker sjølv om å stå på Innsamlingskontrollen si godkjent-liste. For å få stå på lista, forpliktar organisasjonane seg til å bruke minst 65% av innsamla midler på godkjende formål, og vere opne om alle økonomiske og administrative formål. Dei må også fylgje etiske retningslinjer for innsamling i Noreg. Dette gir tryggleik for den som ynskjer å gi stønad.

Så kva organisasjon landa eg på? Valet var enkelt då eg såg gjennom lista til Innsamlingskontrollen. -Men det fortener eit eige innlegg!

Følg med! 😀

One thought on “Grøne julegåver i år?

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s