Januar på fatet

dsc_0950

Sjølv om det er januar, er det mykje fargerikt og velsmakande å ete. Då eg hadde storhandel på måndag, handla eg frukt og grønt ut i frå kva som er i sesong no i januar. Det vart eit flott utval i handlekorga.

Grønsakene er i sesong her i Noreg grunna lagringseigenskapane deira. Sitrusfruktene er sjølvsagt ikkje norske, men er likevel på sitt beste akkurat no. Det er på tide å fråtse i c-vitaminar, og det kunne ikkje passa betre då det også er influensatid!

dsc_0945

Grønnsaker: hodekål, raudkål, kålrot, poteter, raudbetar, gulrøter, pastinakk, sellerirot, purre, sjalottlauk, lauk og kvitlauk.

Frukt: appelsin, blodappelsin, klementin, sitron og kiwi.

Ut av grønsakene laga eg mellom anna ei veldig god gulrotsuppe til middag på måndag. Oppskrifta var frå Trines matblogg og du finn den her. Varm januarsuppe med litt ekstra smak var midt i blinken! Supperestane putta eg i ein deig i kveld. Den skal bli til rundstykke i morgon tidleg. Eg har ein tendens til å putte mykje rart i desse rundstykkedeigane mine, -men gulrotsuppe er første gong! Me får håpe det blir bra, -viss ikkje får me ty til pakka med knekkebrød i morgon tidleg.

Ha ein flott kveld!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s