Spar på resten av festen

dsc_0364

Har du nokre vinslantar igjen frå ein kjekk fest eller eit hyggeleg middagsbesøk? Ikkje hell dei i vasken! Frys dei heller ned i små porsjonar, og bruk dei i matlaginga seinare. Kvitvinsrestar kan gå i fiskesuppa og raudvinsrestar i pastasausen eller ei god gryte.

Slik slepp ein å kaste slantane, og i staden har ein gode råvarer til matlaginga seinare. Hurra!

dsc_0369

4 thoughts on “Spar på resten av festen

 1. Jeg drikker ikke vin, men bruker det i matlagning, så jeg pleier å fordele vinflasker over mange små bokser og glass slik du har gjort her. Det fungerer veldg fint. Noen tipset meg om å helle det i en slik isbitpose, men det var ikke tingen, siden vin ikke fryser helt fast, ble det skikkelig klinete – i tillegg til at isbitposer jo er et engangsprodukt.

  1. Takk for tips! 😀 Eg har ikkje prøvd å fryse det ned i isbetar enda, så då dropper eg det! Det fungerer også så greit å fryse ned i små koppar, då 2 dl eller meir ofte er midt i blinken når ein skal ha det i ei suppe eller anna.

   Eg veit det finst fine isbitformer i metall, som desse frå Onyx:https://www.agentm.no/products/onyx-isbitform. Slike står på ynskjelista mi, då det er kjekt å kutte plasten der ein kan!

   Ha ein flott dag, og takk for at du kika innom!

   1. De var fine, men jeg må innrømme at jeg synes de koster litt mye. På den annen side har jeg hatt flere isbitbrett i plast som har gått i stykker, så da blir det kanskje ikke så ille likevel.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s