Handle emballasjefritt: Forsøk 2

Emballasjefri vekeshandel nr. 2 gjekk betre enn nr. 1. Denne gongen var majoriteten emballasjefri produkt! Mest fordi me ikkje trengte så mykje tørrvarer og det var mest frukt og grønsaker på lista. Likevel er det kjekt at det går på fram.

Denne gongen utvida eg med ein butikk til. Eg var innom ein innvandrarbutikk nede i sentrum, der eg fekk tak i nokre grønsaker eg visste dei ikkje hadde emballasjefri på Obs. Som til dømes gulrøter.  Her var det meste av frukt og grønt emballasjefritt, så mykje meir enn det som stod på lista vart med heim. I tillegg hadde dei valnøtter, pistasjnøtter og cashewnøtter i lausvekt. Det var supert! Resten av handelen tok eg på Obs, utanom kaffibønnene. Dei handla eg hjå Amundsen som forrige gong.

Status handel nr. 2

Emballasjefri produkt: poteter, gulrøter, spinat, ananas, søtpotet, tomater, raudbete, sjalottlauk, eple, granateple, vårlauk, kålrot, sitron, appelsiner, kaffibønner og valnøtter.

Antal butikkar: 3

  • Coop Obs! frukt og grønsaker
  • Amundsen: kaffibønner
  • innvandrarbutikk*: frukt, grønsaker og nøtter

Eigen emballasje: små vaskenett til frukt og grønt, papirpose til kaffibønner og handlenett til alle varene. Alt tok eg med heimefrå.

Så langt er prosjektet veldig morosamt. Likevel ser eg at den emballasjefri handelen kjem litt i skvis med ynskjet om å handle økologisk og norskprodusert. Desse varene er diverre litt for ofte innpakka i plast.  Det håpar eg betrar seg no som me kjem inn i den norske sesongen. Då er forhåpentlegvis færre produkt innpakka i plast. Elles må eg sei at det er veldig hyggeleg å handle emballasjefritt! Dei som jobbar i butikkane tykkjer det er heilt topp at eg kjem med eigne handlenett og posar, -og det blir ofte hyggelege samtalar ut av det.

I morgon skal eg gjere forsøk nr. 3, og eg håpar på å finne fleire varer utanom frukt- og grønt-disken. Eg har også fått eit godt spørsmål om dette med emballasjefri handel, som eg kjem med eit svar på i morgon.

Håpar du har hatt ei vidunderleg påske, så snakkast me!

/Inga

*eg hugsar ikkje namnet på innvandrarbutikken i farten, men eg skal oppdatere blogginnlegget med rett namn så fort som råd.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s