Everything you see I owe to pasta

Brødbakemaskin, iskremmaskin, raclette-sett. Det er fleire saker som står og støver ned i boden vår, som eigentleg høyrer til på kjøkenet. Dei representerer store revolusjonerande kjøkenplaner og draumar som brast, då ein oppdaga at raclette eigentleg ikkje var så godt, at brødet vart best om ein elta det minst mogleg og at iskremmaskinen snarare laga milkshake enn is.

Pastamaskina er også ein duppeditt me ikkje ser så ofte, men den har likevel ikkje blitt sett ut i boden enda. Kvifor? Ikkje fordi me har ståltru på Sophia Loren sitt skjønnheitstips, men fordi dei gongene me tek den i bruk, lever matdraumane vidare. Å ete sjølvlaga pasta, er som å ta ein mental ferie til Italia. Det høyres bombastisk ut, men det er heilt sant. Eg lovar deg.

Heimelaga pasta vert overraskande vellukka dei gongene me lagar det. Hemmeligheten er få ingredienser og ein pastamaskin som kjevler pastaen tynn nok, så du slepp å kjevle sjølv.

Pastadeig

  • 600 g kveitemjøl*
  • 6 egg (eller 12 eggeplommer om du vill ha ein gulare farge og rikare smak)

Bland alt saman. Pakk pastaen inn i plast, og la den kvile ein time i kjøleskapet.

Kjevle pastaen ut i ei pastamaskin. Bruk litt mjøl, slik at den ikkje klistrer seg fast. Ta eit lite emne om gongen, og kjevle det ut til det er tynt og fint. Så kan du male det ut til anten tagliatelle eller spaghetti. Evt. kan du lage små tortellini-pakkar med ulikt fyll.

Kok opp rikeleg vatn med 1 krm salt. Fersk pasta treng ikkje lang tid i kjelen, så etter eit par minutt er den al dente. Server med ein god saus, eller berre aleine med litt reven parmesan og nykverna pepar.

Om du ikkje ynskjer å servere pastaen med ein gong, kan du fint henge den til tørk. Når den er tørka, held den seg lenge.

*Du kan gjerne bruke sikta kveitemjøl, men på velassorterte butikkar som Meny, Mega og Coop Obs! får du også meir finmalt kveitemjøl, som er særskilt meint til pastalaging.

Denne pastaen blir det som oftast ingen restar igjen av, og det er fort gjort å ete seg meir enn stappmett. Det beste er om ein har tid til ein strekk på sofaen etter middag.

Pastamaskin har dei i dei fleste kjøkenbutikkar, og eg ser det er mange til sals her på Finn.no. Det blir kanskje skapfyll i kvardagen, men det er veldig kjekt å ha dei gongene du helst skulle hatt ein ferie til Italia!

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s