Bingo på tur

Mange har haustferien denne veka, medan andre byrjar på den i morgon. Kanskje har ein planlagd tur anten i skogen, på fjellet eller rett og slett i nærområdet der ein bur? Om du har born, veit du at skilnaden mellom suksess og fiasko ofte er nervepirrande liten. Dagsform, blodsukker, ein pinne nokon har mista eller at ein ikkje heilt er på godfot med syskenet den dagen, kan gjere ein liten skogstur til ei klatring på Mount Everest. Då er det godt å ha noko på lur, som kan få fokus over på noko anna.

Me har fleire gonger nytta oss av Turistforeningen sin turbingo når me har vore ute på tur. Ungane tykkjer det er kjempeartig å leite etter ting dei kan krysse av på papiret. Dei gløymer tid og stad, og turer i veg. Ekstasen er like stor kvar gong dei finn noko nytt. At det er bilete av det dei skal finne, gjer at også dei minste kan bli med.

Etterkvart har me også laga våre eigne turbingoar. Ein kan tilpasse innhaldet i det vide og breie. Ein tur i nabolaget, ein dag på stranda, ein tur på fjellet eller kanskje ei vandring i byen? Her set berre fantasien grenser.

Over ser de Turbo sin turbingo. Under er det ein haustferie-mal, om ein vil lage sin eigen. Ein kan sette malen inn i Word eller Paint og lime inn bilete og illustrasjonar i rutene, før ein printer det ut. Eventuelt kan ein skrive ut ein blank versjon og la større ungar teikne og skrive i rutene sjølve, før dei går ut på leiting. Veldig kjekt!

Andre fine tips og triks, kan ein finne her:

10 tips til uteaktiviteter med barna (Aftenposten.no)

 10 tips for en vellykket tur med barn (Turistforeningen.no)

Tips for tur med barn (Ut.no)

Harvest hakkespettbok: Før turen starter (Harvest.no)

 

Har de nokre lure kort i ermet når de er på tur med born?

LagreLagreLagreLagre

LagreLagreLagreLagreLagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s