Massaman vegetarcurry

Eg har alltid tenkt at ein ikkje blir mett av vegetarmat, men dei siste åra har eg blitt overbevist gong på gong. Ei god vegetargryte med kikerter eller linser og mange gode grønsaker, metter godt. Den siste tida har me laga indisk vegetargryte i ei eller anna form minst ein gong i veka. Det fell i smak hjå både små og store, og ein kan varierer det ut i frå kva ein har i kjøleskapet. Har du linser/kikerter, kokosmjølk, litt curry eller tørre krydder, har du ein super basis. Desse matvarene held seg lenge, slik at du kan trylle fram ein curry på ein dag blodsukkeret er lågt, du har gløymt å planlegge middag, det regnar ute og livet er litt kjipt. Indisk mat hever kvaliteten på dagen med ein gong.

Denne currygryta fann eg oppskrifta på i eit hefte frå Adams matkasse, då me abonnerte på det ein periode. I den opprinnelege oppskrifta var det brukt blomkål i staden for grønkål, men her bruker du berre det du har. Aubergine, squash, broccoli, meir paprika -det er mykje som passar.

Massaman vegetarcurry til to personar
 • ca. 1-2 nevar grovhakka grønkål*
 • 1 handfull frisk koriander
 • 1 boks kokosmjølk
 • 1/2 lime
 • 1-2 ss raud currypaste
 • 1 pk papadams
 • 250 g raude linser
 • 1 raudlauk
 • 1 spisspaprika
 • 3-4 stilkar vårlauk
 • olje, pepar og salt

Sett steikeomnen på 250 grader.

Ha linsene i ein kjele. Dekk linsene med vatn og tilsett 1 klype salt. Kok det opp, skru ned temperaturen og la det småkoke i ca. 10 minutt.

Rens og kutt spisspaprikaen i betar og raudlauken i båtar.

Varm opp ein kjele med litt olje til høg varme. Steik grønkål, paprika og raudlauk i ca. 5 minutt. Tilsett currypaste og kokosmjølk, og kok opp. Skru ned temperaturen til middels, og la curryen trekke i 5 minutt. Smak til med limesaft, salt og pepar.

Steik papadams på rist i omnen i 30-40 sekund.

Grovhakk vårlauk og koriander, og dryss på toppen av curryen når du serverer.

Ha ein fin fredag alle saman. Snart er det helg!

Følg meg på Facebook her

LagreLagre

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s