Luke 2 / Olav Linga

Foto: Haugaland kraft

Olav Linga er administrerande direktør i Haugaland kraft. Energiselskapet produserer kraft gjennom dotterselskapet SKL, og leverer straum og breibandstenester til næringslivet og det private. Med 300 tilsette er det ein stor arbeidsplass, som også er godt i gong med det grøne skiftet. 

1.      Er du oppteken av klimasaka, og når starta eventuelt dette engasjementet?

Jeg har alltid hatt fokus på klimasaken , men den ble nok ytterligere forsterket når jeg begynte å jobbe i kraftbransjen.  Overgang fra fossilt til fornybar energi er en svært viktig del av klimaproblematikken . Ca 1/6 del av verdens kraftproduksjon stammer i dag fra vannkraft,  og andel fornybar er økende . Fremtiden er elektrisk basert på fornybar energi !

2.      Kven har ansvaret for å løyse klimautfordringane? Styresmaktene eller enkeltpersonane?

Klimautfordringene er et felles ansvar, og må løses av alle. Nøkkelen er å få til et godt samarbeid , ikke minst på tvers av landegrensene. Det er viktig å sette klare og tydelige mål, og dette er det myndighetene som må gjøre. I tillegg er det viktig å skape en felles forståelse på hvorfor klimautfordringene er viktig å jobbe med.

3.  Korleis kan eit energiselskap som Haugaland kraft bidra til at me bruker meir bærekraftig energi?

Haugaland Kraft er et regionalt  selskap som skal være en viktig pådriver i bruk av mer miljøvennlig energi. Gjennom vårt datterselskap SKL, som er en ren vannkraftprodusent, bidrar vi til ren fornybar energi. I tillegg har vi nå utarbeid en strategi innen solenergi, og vi kjører nå i gang en del pilotprosjekter med solceller til både private og næring. Dette blir et spennende område for oss fremover.

4.      Kva er din minst miljøvenlege vane?

Jeg reiser mye, og bruker mye fly og bil. Jeg burde kanskje skifte til el-bil neste gang.

5.      Kva er din mest miljøvenleg vane?

Kildesortering. Jeg slår av lys. Reduserer innetemperatur. -Men har nok et forbedringspunkt også her!

6.      Kven er Noregs mest inspirerande person når det kjem til klima og miljø?

Jeg har ingen favoritt her, men det er flere miljøorganisasjoner som jeg mener markerer seg på en flott måte. Vil nevne Zero, Naturvernforbundet og Bellona. Disse gjør en  fantastisk jobb, og setter miljø på dagsorden hver dag!

7.      Kva er den viktigaste juletradisjonen for deg?

Det må være pinnekjøtt til middag. Julen er en tid for å ta det litt mer med ro.

 

Takk for praten Olav Linga, -og god jul!

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

One thought on “Luke 2 / Olav Linga

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s