Thaifiskekaker a’la Trine

Om ein skal ete etter sesongen, er det no tida for å ete så mykje fisk og sjømat som ein kan! Torsk, lyr, sei, hyse og reker er på sitt beste på denne tida. Sjå gjerne kva anna sjømat som er i sesong no i januar, i sesongkalenderen til Smak av kysten.

Likevel er det ikkje alltid like enkelt å få ungane til å ete rein fiskemat. -Men fiskekaker, fiskeboller og fiskepudding et dei mykje av. Då eg er så heldig å ha ein far som er hobbyfiskar, får eg stadig levert ferdigfiletert fisk på døra. Forrige helg fekk eg 2 kg hyse, og då nytta eg høve til å lage fiskekaker. Om ein skal lage fiskekaker, er det lurt å nytte fisken når den er heilt fersk. Då er det mykje bindestoff att i fiskekjøtet, og fiskekakene blir faste og fine.

Eg laga 1/3 vanlege tradisjonelle fiskekaker med sjalottlauk, persille og gulrot i fiskefarsen. Av den andre tredjedelen, laga eg thaifiskekaker basert på Trines matblogg si oppskrift. Maten eg lagar ut i frå hennar oppskrifter vert alltid bra, og desse thaifiskekakene vart ikkje eit unntak. Dei smakte heilt fantastisk!

Thaifiskekaker a’la Trines matblogg

700 g fersk, kvit fisk (sei, hyse), delt i betar

1 egg

1/2 raud chili, finhakka

1 fedd kvitlauk, finhakka

1-2 ts finreven ingefær

1 neve frisk koriander, hakka

3 hakka vårlauk

1/2-1 lime (safta)

1 ts salt

nykverna sort pepper

Kvern fisken raskt i ein kjøkenmaskin, før du tilset egg, ingefær, chili, vårlauk, koriander og kvitlauk. Smak til med limesaft, salt og pepar. Køyr blandinga til du har ein fin deig.

Form 7-8 fiskekaker. Steik dei på middels varme i ca. 5 minutt på kvar side, til dei er gjennomsteikte og har ei fin, brun steikeskorpe.

Et fiskekakene medan dei framleis er varme, eller frys dei til middagar seinare. Slikt er gull å ha i fryseboksen, også til somaren når grillsesongen står for tur!

Av og til må det ekte multitasking til for å få gjort det ein skal. Her med ein febersjuk unge som søv på ryggen medan eg steiker fiskekaker. Nød lærer naken kvinne desperat mor med fersk fisk, å spinne å vere bærekraftig. Fnis. Ok, den var dårleg.

Ha ein flott laurdagskveld!

Inga

LagreLagre

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s