Første forsøk på bivokspapir

Eg laga mitt første bivokspapir i forrige veke. Eg brukte oppskrifta til Kristine Ullaland som skriv bloggen Grønare kvardag. Som tekstil klipte eg opp ein gamal pysjoverdel eg hadde liggande. Tynn bomull er perfekt til bivokspapir. Eg sydde inn kantane slik at det ikkje skulle løsne trådar, før eg grovhakka bivoksen og fordelte det over tøystykket før «steiking». Eg nytta 50 g bivoks på eit stort kvadrat (ca. 30 x 30 cm.).

Resultatet vart greit, men eg kjem til å gjere nokre endringar neste gong. Eg nytta litt for mykje bivoks, slik at papiret vart litt for stivt. Neste gong vil eg nok bruke litt mindre, i tillegg til at eg kjem til å raspe bivoksen på eit rivjern i staden for å grovhakke den. Det vert nok litt enklare. Då bivoksen har gult fargestoff i seg, vart også tøystykket gulfarga då det var så lyst. Det var ikkje alle i heimen som tykte at det ferdige resultatet såg like appetitteleg ut. Løysinga her, er nok å bruke bomullsstoff med enda meir farge og mønster. Då unngår ein at det ser «skittent» ut, -sjølv om det ikkje er det.

Eg prøver igjen med nye tøystykke, og litt mindre bivoks! Legg gjerne igjen ein kommentar om du har nokre gode tips til bivokspapirproduksjon.

/Inga

 

LagreLagre

LagreLagre

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s