Golden Milk

Har du influensa, er litt småpjusk eller berre har lyst på noko skikkeleg godt å varme deg på, er golden milk noko du må prøve! Golden milk har sitt opphav i India, og er kort og godt kryddermjølk. Det skal visst nok ha fleire helsebringande effektar, men om dette stemmer veit eg ikkje. Eg drikk det likevel gjerne, då det smakar utruleg godt og er eit fint alternativ til te, kakao og kaffi.

Golden milk (2 koppar)

1 ts kokosolje

1 klype pepar

1 ts gurkemeie

1-2 ss finreven ingefær

0,5 ts kanel

1 ss honning

4-5 dl mjølk / mandelmjølk / soyamjølk / havremjølk

Smelt kokosolja i ein kjele på svak varme. Køyr dei andre ingrediensene i ein blender eller med stavmiksar. Hell heile mjølkeblandinga over i kjelen med kokosolje. Varm opp til det byrjar å ryke, medan du rører rundt. Sil mjølka over i to koppar og nyt!

Eg har ein influensa som eg ikkje blir heilt kvitt og slit litt med å finne roen når det er vinterferie og det er så mange ting eg burde ha gjort. Men no har eg funne fram Olaug Nilssen si siste bok og skal sette meg ned med den. Eg har høyrt mykje godt om den, men også at den er tøff lesnad. Har nokre av dykk lest den?

Ha ein fin onsdag alle saman!

/Inga

 

2 thoughts on “Golden Milk

  1. Mm, høres godt ut! Tror jeg vil teste med mandelmelk 🙂 Jeg har vinterferie neste uke, og håper jeg klarer å stresse ned litt og samtidig få gjort litt. Ikke alltid så lett å finne den balansen der! Håper resten av uka di blir fin! Klem

    1. Hehe, nei det er heilt sikkert! Det er fort gjort å ende opp med å gå i sirkel, -handlingslamma over alle moglegheitene. 😀 Håpar du har det fint i læraryrket! Klem klem

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s