Grøn hummus

Ein veit aldri heilt kva ein sit igjen med av rester når matveka nærmar seg slutten, og av og til er det litt uvanlege saker. Forrige veke stod det brått ei stor bolle med soyabønner i kjøleskapet. Den hadde blitt forsøkt eten opp over to middagar, utan hell. Det minka lite, og det var lite freistande å trå til med nok ein middag. Då er kunsten å gjere det om til noko litt ugjenkjenneleg, og som helst kan etast på brødskiva! Brødmåltid er jo dei me har flest av, og om du gjer restene om til noko du kan ete i samband med det, er sjansen større for at restene forsvinn.

Eg laga noko av det beste eg kan få på brødskiva om dagen, nemleg hummus! Som oftast lagar eg det av kikerter, men andre bønner går også heilt fint. Det smakar nydeleg, held seg lenge i kjøleskapet og er eit flott vegetarpålegg på brødskiva.

Oppskrift på hummus av soyabønner

1 fedd kvitlauk

2 ss olivenolje

1,5-2 koppar ferdigkokte soyabønner*

2 ss tahini**

2 ss sitronsaft

1 neve persille

salt

Finhakk kvitlauken, og køyr kvitlauk, olivenolje, soyabønner, tahini og sitronsaft i ein blender, eller med stavmiksar. Smak til med salt, -og server med grovhakka persille på toppen.

*Eg hadde 2 koppar soyabønner, og brukte det. Då vart hummusen tjukk og god, men om du vil ha den meir kremete, kan du nøye deg med 1-1,5 kopp.

** Tahini er sesamfrøpesto. Dette finn du i dei fleste innvandrarbutikkar, men eg har også funne det i hylla på Coop Obs og i andre velassorterte butikkar.

-Så hugs; har du hatt det til middag to dagar på rad, gjer det om til pålegg så du kan ete det til brødmaten! Då forsvinn det mykje fortare.

Ha ein fin dag!

/Inga

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s