Grove sjokoladekjeks

Onsdag er den store handledagen hjå oss, så dagane før prøver me å ete opp alle matrester og anna som går ut på dato i kjøleskapet. Då hovudmålet er å kaste minst mogleg mat, fører det med seg ein heil del interessante middagar… Maten er ikkje alltid ein hit hjå samtlege familiemedlemmer, men den vert stort sett eten opp.

I dag ville ungane bake noko. Me enda opp med å bake grove, mjuke sjokoladekjeks. Då me ikkje hadde sukker, lønnesirup eller anna søtningsmiddel i hus, laga me dei utan. Dei smakte litt som grove rundstykke med sjokolade og valnøtter. Ikkje søtt, men veldig godt. Viss eg skal bake desse grove kjeksa igjen, kjem eg nok likevel til å tilsette sukker eller anna søtt. Likevel var det ei fin oppdaging at grovt mjøl funkar fint i kjeks! Eg enda opp med å ete kjeks til frukost i dag, eg. Hehe.

Ingredienser

4 dl grovbakst

5 dl havregryn

2 ts bakepulver

100 g grovhakka sjokolade

1 dl grovhakka valnøtter

100-150 g smelta smør

1-2 dl eplejuice (dette var ein rest me hadde i kjøleskapet, men ein kan like gjerne bruke vatn)

Bland det tørre og tilsett så det våte. Bland godt og form små kuler (ca. 1ss deig) som du presser ned slik at dei vert flate. Steik på 175 grader i ca. 15 minutt.


Wednesday is our shopping day, so the days before, we try to finish off all leftovers and other food that is expiring. As the main goal is to discard as little food as we can, we tend to have many interesting dinners… The food is not always a hit among all the family members, but most of the time it is eaten up.

Today, the children wanted to bake something. We ended up making soft, whole wheat chocolate chip cookies. As we did not have sugar, maple syrup or other sweeteners at home, we made them without. They tasted like whole wheat buns with walnuts and chocolate. Not sweet, -but still delicious. If I’m going to bake them again, I will probably add some sugar or maple syrup. Still, whole wheat flour was not a bad idea in cookies! I ended up eating cookies for breakfast today. 


/Inga

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

2 thoughts on “Grove sjokoladekjeks

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s