Kaffigrut som gjødning

Når eg går og legg meg om kvelden, ligg eg ofte og gler meg til kaffikoppen eg skal drikke morgonen etter. Kaffi er blitt heilt naudsynt, og aller helst skal den vere kolsvart og sterk. Av og til lurer eg på om den har tatt litt vel stor plass i livet mitt, men ein les jo stadig vekk at det er sunt, -så då støtter eg meg på det!

Av denne grunn produserer me ein heil del kaffigrut. Mesteparten går i matavfallet, men gjennom hagesesongen tek eg meg av og til ein impulsrunde i hagen og sprer litt rundt. Kaffigrut er fin-fin gjødning, då det er rikt på nitrogen, fosfor, mineral og kalium. -Ei skikkeleg kraftbombe for plantene! Likevel har eg til no brukt det litt på slump, men etter å ha sjekka litt på nettet, fann eg desse tommelfingerreglane.

  • Inneplanter bør berre ha kaffigrut som gjødning kvar sjette månad.
  • Uteplanter kan gjødslast med grut opp til fire gonger per år.

Om du vil at gruten skal vere lettare å spreie rundt, kan du først legge den til tørk utover ei gamal avis eller liknande. Så kan du anten strø eit tynt lag rundt planten, eller blande det inn i jorda når du til dømes skal potte om planter og blomar.

No skal eg gå litt meir systematisk til verks, og har byrja å samle opp kaffigruten etter kvar dag, og jobber meg bortover hekken. Den har klart seg bra i somar, men det kan vere fint med litt ekstra energi før hausten set inn.

3 thoughts on “Kaffigrut som gjødning

  1. Kanskje du óg kan få bekreftet – eller avkreftet – at kaffegrut og Rhododendron er en god kombinasjon?

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s