Kvit Astrakan

Eit av prosjekta i helga var å lage eplemos av dei første epla frå Etne. Me har fleire eplesorter der inne, men mesteparten av epla kjem frå gamle epletre som oldemor mi planta. Om eg ikkje tek feil, heiter sorten på to av trea Hvit Astrakan. Dei er tidleg modne, er saftige og gode, men med kort haldbarheit.

Eg har prøvd å lage juice på dei, men ferskpressa får dei ein litt emmen ettersmak. I staden er epla nydelege i eplekake, eller i det me et aller mest av; eplemos! Det er godt til youghurt og müsli, men oftast bruker eg det som tilskot i smoothie i staden for kjøpe-eplejuice. Eg har difor ikkje i sukker, men om du ynskjer å lage ein søtare mos til bruk som syltetøy, kan det vere godt med litt ekstra søtning. Oppskrifta eg bruker finn du her.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s