Bornebursdag og kino i gåve

Gåver i bornebursdagar kan vere vere kinkige saker. På eine sida skal ein kjøpe noko til ein nøktern sum, samstundes som ein syns det bør vere noko skikkeleg. Det er ikkje enkelt, særleg ikkje når bornebursdagane vert fleire og fleire. Det vert fort små Lego-ting og x antal hårklemmer, -ting som folk gjerne allereie har mykje av frå før.

Då eldstemann skulle i bursdag til ein god ven før helga, prøvde me noko nytt. I staden for å gå for den vanlege legoen, kjøpte me kinobillett og popcorn, med beskjed om at bursdagsbornet skulle vere med kompisen på kino i nær framtid.

Eg var litt spent då eg lufta idéen for sonen vår. Det er ei sak at eg som er vaksen syns det er utruleg stas å få ei oppleving eller berre tid saman med dei eg er glad i i gåve, men for gutar på fem år som er tungt inne i Lego-alderen, er det ikkje like sjølvsagt. Eg fekk likevel uventa drahjelp frå serien Villmarksbarna på NRK Super. Der hadde han sett at den eine guten gav skitur i gåve til systra, og då var det på ein måte som å feire bursdagen to gonger! Dei hadde gått på ski, ete sjokoladekake og hatt det veldig gøy, -i tillegg til den vanlege bursdagsfeiringa! Kino syns han difor var ein god idé.

Gåva fall også heldigvis skikkeleg i smak hjå jubilanten og no er det planlegging på gong med omsyn til kva kino me skal sjå.

Til neste år byrjar han på skulen og eg veit fleire klassar der har dette systemet. I staden for å gi smågåver, gir kvar unge i staden 50 kr kvar. Det er jo genialt! Då kan jubilanten kjøpe ein ting han/ho verkeleg ynskjer seg sjølv, i staden for å få hundre småting som blir skapfyll. Det er igjen også fin-fint for miljøet.

Kva syns du? Har du nokre erfaringar med bornebursdagar og gåver?

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s